Beton storten

Beton storten met hulp van een specialist

Beton storten is geen eenvoudige klus. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het minimaliseren van de kans op scheurvorming in een betonnen vloer, door voor het beton storten te zoeken naar het juiste betonmengsel in combinatie met een vakkundig aangebrachte betonwapening. Betonvloeren de Ronde stort beton conform BRL 1801-2004 en NEN-EN206.1/NEN 8005. Vaak maken we gebruik van een betonpomp om beton door een giek of leiding te laten spuiten.

Het op hoogte brengen van de laag beton gebeurt met een laser. Zodra het beton storten geslaagd is, wordt het beton waar nodig getrild. Zo zorgen we voor een stevige, effen betonvloer. De laatste oneffenheden in de vloer verwijderen we met een handspatel of mechanische trilplaat. Laat u de betonvloer ruw, of kiest u voor een monolitische afwerking?

Vloeistofdichte betonvloeren storten

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van een vloeistofdichte vloer voor uw wasplaats of tankstation? Ook in dat geval helpt ons ervaren team u graag verder. We leveren een vloeistofdichte betonvloer altijd inclusief een verklaring dat de vloer ook daadwerkelijk vloeistofdicht is.

De prijs van een (vloeistofdichte) betonvloer storten is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Denk aan het gewenste oppervlak, de gewenste dikte van de vloer en bijvoorbeeld de toevoeging van een isolerende onderlaag. We kunnen een betonvloer na het storten hiervan naar uw wens afwerken met een slijtvaste toplaag.

Meer informatie nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Betonnen fundering laten storten

Mogelijk wenst u beton te laten storten voor de fundering van een woning, bedrijfspand of losstaande garage. Kies bij Betonvloeren de Ronde uit een strokenfundering, een vorstrand of bijvoorbeeld een traditionele fundering. We adviseren u op voorhand graag over de mogelijkheden die u heeft. Wij werken volgens de wettelijke voorschriften voor het storten van beton.

 

Net gestorte betonvloer in woonhuis

Voorbeelden van funderingen:

Strokenfundering
Bij dit type fundering maken we gebruik van een strook met betonwapening, om hier vervolgens beton in te storten. Het vormt een stevige basis.
Vorstrand
Voor een garage of bijvoorbeeld een technische ruimte is een vorstrand fundering de beste optie. Hierbij loopt de betonwapening door de vloer heen.
Traditionele fundering
Een traditionele fundering bestaat uit een brede balk met betonwapening, gemaakt middels een bekisting. In de bekisting van deze balk storten we beton, om de bekisting vervolgens te verwijderen als het beton goed is uitgehard. Dit type fundering wordt veel gebruikt bij woningen en in grote hallen.
Tempex fundering
Men brengt een tempex fundering doorgaans aan onder een betonnen fundering, om op deze manier de isolatie van een pand te verbeteren. Het voorkomt dat kou uit de grond in de betonvloer trekt.
Betonpoeren
Bij een overkapping over het terras is het gebruik van betonwapening vaak niet noodzakelijk. Betonpoeren zijn een slimmere en efficiëntere oplossing.