Veilig en gecertificeerde betonvloer voor varkensboer Hoeve

De Ronde laat zijn
expertise altijd doorkomen

Veilig, gecertificeerd en vol expertise

Vleesvarkensbedrijf Hoeve gaat al jaren met zijn tijd mee. Moderniseren, duurzamer produceren en daarbij ook renoveren. Bij dat laatste werden wij, Betonvloeren de Ronde, ingeschakeld. Er was behoefte aan een veilige en gecertificeerde betonvloer voor de vernieuwde varkensstallen. Daar gingen wij mee aan de slag!

Veiligheid staat voorop

De wensen waren duidelijk: een veilige vloer voor de varkens. Een betonvloer die niet té glad is, maar ook niet zo stroef dat comfortabel liggen niet meer gaat. Er moest gekozen worden voor een materiaal die mest kan verdragen en jaren mee kan gaan. En niet geheel onbelangrijk: de vloer moet aan alle eisen voldoen om gecertificeerd te worden.

Harry Hoeve

Eigenaar van het bedrijf

Geeft aan dat de planning en het proces erg soepel verliep. “Het grote voordeel is dat De Ronde niet al te groot is, maar ook zeker niet te klein. Er zijn korte lijntjes en heldere afspraken die ook écht worden nagekomen. De dag van storten en afwerken verliep erg soepel.”

Voor de vloerrenovatie werden een aantal dagen doorgegeven. We richtten de planning in en kwamen op voorhand eerst kijken. Daarop inventariseerden we wat we nodig hadden, welk materiaal er het beste te gebruiken is en waar we eventuele aanpassingen moesten maken. Er werd rekening gehouden met de bolling van de vloer en de roosters die voor- en achter geplaatst moesten worden.

De vloer is naar tevredenheid van de klant opgeleverd.

Alles was goed geregeld! De Ronde wist precies hoe alles afgewerkt moest worden. Zij adviseren en overleggen heel prettig.

We bouwen door!

Vele jaren na deze renovatie, klopte vleesvarkensbedrijf Hoeve nogmaals aan. Ditmaal voor een voerkeuken. Een plek waar graan, mais, soja en mineralen worden gemengd tot voer voor de varkens. De specificaties werden aangeleverd door de tekenaars van de voerkeuken. Ook hier zijn bepaalde specificaties nodig om een certificaat te kunnen en mogen ontvangen. Er werd gekozen voor een betonsoort die stevig en gladder is, en de voedingsstoffen aankan. Waarom Harry weer koos voor ons? “De Ronde zijn eerlijke en vriendelijke mensen, die niet bluffen en gewoon goed zijn in hun vak.” Daar zijn wij maar wat trots op!

“Ik vraag ook wel eens andere offertes op. De Ronde zijn dan vaak net zo duur en daar weet ik gewoon van dat ze een erg goed product opleveren. Dan kies ik toch weer voor hen!”

De voerkeuken had een minder strakke planning. Doordat dit binnen was, was hier ook gemakkelijker rekening mee te houden. Op een dag met veel regen konden we niet aan de slag bij een andere klant, waardoor we vervroegd bij Harry terecht konden. Dat scheelde ons weer! En Harry had zijn betonvloer er ruim twee weken eerder inliggen.