Betonvloer vlinderen

Wat is betonvloer vlinderen?

Na het storten van uw betonnen vloer is het zaak dat het beton goed uithardt en volledig droogt. Zodra het beton hard genoeg is, kan begonnen worden aan de betonvloer vlinderen. Een betonvloer vlinderen houdt in, dat de bovenste laag van de vloer geschuurd wordt. Dit doen onze vakmensen met verschillende machines. Het vlinderen van een betonvloer is noodzakelijk om deze slijtvast te kunnen maken.

Aanbrengen van slijtlaag

Het schuren van de toplaag van de betonvloer wordt gevolgd door het instrooien van een slijtlaag. Dit gebeurt heel nauwkeurig met de hand, om te voorkomen dat er grove oneffenheden in de vloer ontstaan. Vervolgens wordt de slijtlaag in de betonvloer gedraaid met een vlindermachine. Na het drogen van de slijtlaag kan deze gepolijst worden, om de vloer een fraaie, gladde uitstraling te geven. De toplaag die bij het vlinderen van de betonvloer wordt aangebracht is zeer slijtvast.

Meer informatie nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Keuze uit verschillende soorten korrels

Bij een betonvloer vlinderen kan gebruik worden gemaakt van verschillende soorten korrels, die onderling verschillen in hun hardheidsklasse. Het is onder meer afhankelijk van de beoogde belasting van de betonvloer, welke hardheidsklasse gewenst is. De korrels vermengen we met cement, zodat deze goed aan de betonvloer hechten en er een stevige slijtvaste toplaag ontstaat. Indien gewenst kan het cement van een kleurstof worden voorzien. Houd er rekening mee, dat de vloer bij het gebruik van cement minder strak wordt dan bij het aanbrengen van een coating. Een nabehandeling met was of een blanke coating is noodzakelijk om vervuiling tegen te gaan.

Vlinderen betonvloer